Ma bucur nespus ca dupa jaful de la echipa de fotbal CF Bihorul Beius s-a gasit solutia de a instraina administrarea echipei ca urmare a incapacitatii de a obtine rezultate a fostei "asa zise administratii". Totusi dragi beiuseni se observa un trend clar, acela ca politicienii nostri locali, mai noi sau mai vechi, mai de dreapta sau mai de stanga, mai primari sau mai putin primari nu au fost in stare sa faca nimic bine.

Ca o consecinta a faptului ca Primaria ramane incet fara portofoliu cred ca am putea sa o cedam spre buna administrare altor entitati. Sau daca o pastram sa o pastram asa micutza, la fum (ca se fumeaza bine pe holurile Primariei). Pentru ca ramane fara obiect de activitate poate expediem catre casutele lor calde de prin cartierele FSN, sau casutele de vacanta si pe niscaiva angajati.

Bilantul arata asa:

- aveam o resursa pretioasa: apa geotermala. S-a concesionat si acum profitul frumos merge prin alte orase, pentru a-si cumpara altii "jipuri", pentru ca dupa ce s-a facut pe bani europeni, putea ramane un "asset" important al nostru acum se bucura niste jmecheri ai caror angajati nu primesc cine stie ce salarii macar daca tot e mare profitul. Se apropie scadenta termenului cand pretul va fi fixat la liber de catre concesionar si atunci Beiusul nu va mai avea acelasi pret la gigacalorie.

- ne mai ramasese apa rece, numai buna de spalat pe picioare. Cum conform statisticilor de la Realitatea TV si Antena 3 romanilor le merge din ce in ce mai prost, de 100000 de ori mai rau ca prin vremea lui ceausescu, ne asteptam de acum la o crestere substantiala a numarului persoanelor care nu se vor mai spala pe picioare nici cu apa rece. Ne ramane in continuare sansa de a-l da in judecata pe Dumnezeu pentru apa de ploaie(meteo) cum apare mai nou pe facturi. Bine, miza trebuie sa fim sinceri nu este apa rece cat refacerea/modernizarea statiei de epurare pentru rezolvarea situatiei cu apele uzate. Trebuie sa intelegem ca asa cum ne convine sa-i picure wc-ul vecinului de desasupra tot asa trebuie sa fim responsabili fata de toti cei care folosesc pentru alimentarea cu apa crisul in aval de noi. De bine ce le este in Aparegio insa, consilierii din comuna Biharia au votat in unanimitate retragerea din proiect. De fapt sunt disperati de Compania asta de apa Oradea. Cum sa ajunga Odobasianu dupa ce l-ai injurat toata campania electorala director la Edilul S.A. ???

- targul de animale nu se mai tine la Beius, pentru ca 'scoalele' noastre beiusene au produs oameni de mare cultura care nu sunt capabili sa obtina si sa pregateasca o piata sa fie conforma cu normele de sanatate europene sau ale milieniului III, dar aici poate ne ajuta Tovarasul Corleone, vesnicul shef neschimbat de la Piata Agro. La Ceica se poate tine totusi un astfel de targ, pentru ca cei ca noi nu putem :). Va rog sa ma corectati daca am gresit aici.

- dupa ani si ani s-a deschis in sfarsit insa hala noua de lactate, ceea ce e bine. In stilul propagandistic ceausist un banner MAAAARE tulbura lumina albastra a cerului, anuntandu-ne ca Academician Inginer Economist Doctor Doctorand Docent Politician Inginer Economist Inginer ProfesorEc. Prof. Adrian Nicolae Domocos , si doar el, nimeni altul, nici macar Praslea cel Voinic, si nici merele de aur a facut acea hala cu sudoare proprie. Asa-i ce penibil e ca pe orice hartie sa-ti afisezi toate titlurile cand de fapt esti un simplu primar.

- tot un mare banner ne anunta ca Academician Inginer Economist Doctor Doctorand Docent Politician Inginer Doctor Economist Inginer Profesor  Ec. Prof. Adrian Nicolae Domocos, de buna voie si nesilit de nimeni a facut si parcul Mihai Eminescu. Chiar a costat acel proiect 15 miliarde lei vechi, adica mai mult decat s-a cheltuit pe echipa de fotbal? Pun o intrebare legitima: de ce nu s-a facut un parc nou?

Raspund acum si cuiva care m-a rugat sa-l laud pe Primar un pic. Exista televiziunea National Tv Beius unde primarul nu are parte de nici o critica. Vizionare placuta :). Nici macar dreptul la opinie, sau dreptul la comentarii nu este asigurat acolo, nici macar ca replica la atacurile dure ale lui Coooorrrrnneeeellll Poooopaaaaaa. Ceea ce nu e corect.

To be continued...