In Beiusul nostru, dulce leagan al culturii, respectului si mai ales al bunului simt poti lua bataie daca ai pretentii sa iei salarul. Asta a patit capitanul echipei de fotbal CF Bihorul, Paul Luca.

Ieri, 18 nov 2009 ne-am facut de ras în fata echipei Unirea Dej . Mai multi fotbalisti au refuzat sa intre pe teren pentru ca nu si-au primit drepturile salariale pe ultimele 4 luni, de pe surse neconfirmate ar fi vorba de vreo 1500 lei  pe luna plus anumite prime de joc.

Cert este ca bugetul local al Municipiului nostru s-a votat cu mult scandal de fiecare data, sub ochii televiziunii locale. Ce nu se stie este ca daca la prima alocare bugetara s-au alocat 3 ooo oo Lei (3 mld lei vechi), la ultima rectificare (netelevizata in proportie de 100%) s-a ajuns la o suma de 7 mld. Surse din Consiliul local spun ca banii s-au alocat din contributiile noastre, ale beiusenilor. Astfel se pare ca banii s-au pierdut undeva pe drumul de la ordinatorul de credit pana la jucatori. In lipsa unei minime transparente nu sunt in masura sa va spun ce s-a intamplat cu ei, sincer nici nu ma intreb.

Suma asta frumusica alocata "fugatorilor" s-ar putea folosi pentru lucruri mult mai interesante in dezvoltatul nostru Municipiu.

Meciul s-a terminat cu remiza de 1-1, plus as adauga eu, pumni si cap in gura "la adevar" luati de probabil fostul capitan.

Cel mai „şifonat” a ieşit căpitanul Paul Luca, care a fost îmbrâncit şi lovit cu capul în gură de unul dintre „suporteri”. „După ce am refuzat să intră pe teren, peste noi în vestiar au intrat vreo 10-15 indivizi. Ne-au ameninţat, ne-au cerut să plecăm din oraş că altfel ne rup picioarele. Fiind căpitan de echipă au crezut că dacă mă lovesc pe mine se sperie şi ceilalţi. Cred că toată această acţiune a fost premeditată, pentru că la stadion nu erau nici jandarmi nici gardieni, cum se întâmplă de obicei. Preşedintele Remus Ganea i-a pus pe noi, pentru că până acum suporterii nu au venit la noi la vestiar. O să depun plângere la Poliţie împotriva agresorului”, povesteşte Paul Luca. Fostul căpitan al beiuşenilor crede că nu mai este cale de întors „din moment ce s-a recurs la violenţă. Exista calea dialogului, noi ne-am cerut doar drepturile”.(www.stiriazi.ro)

CF Bihorul este susţinută financiar de Consiliul Local din Beiuş, iar primarul Adrian Domocoş şi-a prezentat punctul de vedere faţă de protestul fotbaliştilor. „Avem restanţe financiare faţă de ei şi le-am comunicat că în decurs de două săptămâni le vom achita. Câţiva nu au avut răbdare şi au recurs la această formă de protest. Din punctul meu de vedere cei şapte jucători care au refuzat să joace nu mai fac parte din lot. Cei care au rămas şi copiii s-au dăruit exemplar şi au obţinut un rezultat bun. În iarnă vom căuta să întărim lotul, dar ne vom axa şi pe promovarea juniorilor noştri şi din zonă”, a precizat Domocoş.

„Nu doresc compromisuri în fotbal. Noi suntem beiuşeni, ei vin şi pleacă. Nu pot să-i consider nici fotbalişti, nici caractere. Fiind o echipă finanţată de Primărie, respectăm dispoziţiile acestei instituţii. Sunt probleme cu banii, dar avem promisiuni că în două săptămâni se vor rezolva. E vorba de trei salarii şi prime restanţe", a adăugat şi Remus Ganea, preşedintele CF Bihorul Beiuş.

Se pare ca putem aplica, in dulcele stil romanesc, una din regulile lui Murphy... ati vazut casa de electrician in care sa functioneze toate prizele?

Va invit sa citiți pe larg cum a consemnat presa acest eveniment jenant.

Bihor online - www.bihon.ro- Titularii au refuzat să intre în teren pentru CF Beiuş

Stiri Azi - www.stiriazi.ro - Politica pumnului in gura la CF Bihorul Beius

Crisana.ro - Vestiarul beiuşenilor a dat în clocot! Bihorul Beiuş - Unirea Dej 1-1

http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/jucator-batut-de-un-suporter-in-liga-a-iii-a/sumar-articol/1784454/