Profesor Economist Adrian Nicolae Domocos, candideaza pentru un al doilea mandat. Putem spune, cu siguranta ca a avut cateva realizari notabile in primul mandat. Scandalurile s-au tinut insa scai de profesorul din "urbea" beiuseana.

Adi Domocos este casatorit si are un baiat. S-a nascut in 1974 si pe 20 mai a implinit 38 de ani.

Nu am gasit declaratia de avere pe anul 2012 pe site-ul Primariei, decat cea din 2011. In urma cu un an avea terenuri agricole si intravilane in statiunile Padis(sau Pietroasa), Vartop, Budureasa(sau Stana de Vale) precum si un teren agricol in Saca, Jud bihor.

Din punct de vedere imobiliar Primarul Domocos are doua case, una in Beius si una in Oradea.

De asemenea poseda in 2011 bijuterii in valoare de peste 5000 eur.

Cariera politica si apropierea de Senatorul Cornel Popa l-au propulsat pe Domocos in doua functii publice la care tineri de varsta lui nu ar fi sperat niciodata adica a fost Consilier Judetean la 32 de ani din partea PNL si la 33 ajunge si Director Regional la CN RA Loteria Nationala, in plin scandal vis-a-vis de spatiile achizitionate de Loterie de la firma lui George Copos.

  

  

  

  

Punctele tari in activitatea sa de Primar se leaga de :

- reamenajarea (e drept foarte controversata) a parcurilor din Beius

- hala de produse lactate

- continuitatea proiectelor geotermale

- refacerea iluminatului public

- construirrea mai multor case pentru rromi

- predarea in folosinta a blocurilor de la armata. (n.r. proiect inceput pe mandatul anterior de primar, al lui Odobasianu)

 

 

Puncte slabe. Orice primar are realizarile sale. Problema mare a lui Domocos in aceasta campanie nu va tine neaparat nici de a demonstra ca a facut ceva, si nici macar de a da multe explicatii pentru ca nu si-a facut toate proiectele.  Problema cea mai mare din mandatul sau o reprezinta scandalurile care au insotit aproape toate aceste proiecte, de la cheltuieli prea mari, multe lucrari facute de mantuiala si de ce nu... pana la celebru dejal SexGate de Binsh

Principale pete negative din CV-ul de primar al lui Domocos ar fi: 

 

 - modul de cheltuiere a banului public:  pentru refacerea parcului central, gresie-andezit in aer liber (am calatorit suficient in occident si nu am vazut atata exuberanta), probleme de peisagistica, distrugerea unor arbursti(si taierea faimosuuil tei secular din fata Tribunalului pentru a face loc unui chiosc de ziare). Criticii spuneau : e bine ca se reface parcul, dar pana si banii europeni trebuie folositi cu chibzuinta. Pe de alta parte criticile se refera si la faptul ca nou fiind amenajat parcul tot prezinta balti ce ingheata iarna devenind lunecoase

 - NERespectarea legilor Un alt caz grav ce ramane in CV-ul de primar al lui Domocos ramane si o ancheta vis-a-vis de construirea fara autorizatie a magazinului Unicarm din Beius. Nu numai ca acest magazin a generat o ancheta pentru lipsa autorizatiei, dar gurile rele spun ca resturile din demolarea casei pe locul careia s-a construit magazinul ar fi  fost aruncate pe marginea Crisului Negru .

 - Drumurile. Chiar daca s-au mai asfaltat portiuni din cartiere (Padisului, Aurel Vlaicu), drumurile arata intr-un hal fara de hal, Compania de Apa Oradea uitand sa repare civilizat carosabillul distrus pentru introducerea tevilor de apa rece. Practic nu s-a refacut complet, cu fundatia adecvata, niciun drum in Beius. Zona nou asfaltata in cartierul Aurel Vlaicu aduna balti la fiecare ploaie, Asfaltul pe care balteste apa este supus distrugerii mult mai usoare in timpul ciclurilor inghet-dezghet. Astfel in campanie Domocos promitea "ridicari topo", camine de vizitare asezate corect si stabil in carosabil, etc.

- Scandalul de la SPCLEP Beius (buletine). Pentru o perioada de cateva luni banii pentru acest serviciu s-ar fi incasat printr-un ONG local. Cititi in intregime un articol Bihoreanul pe aceasta tema.

- Fara discutie Beiusul a ramas un oras plin de balti, praf si noroi

- Alte neplaceri au comerciantii din Piata Agroalimentara ce acuza abuzuri din partea conducerii Pietei. Un proces a fost pierdut definitiv de catre Primarie pentru desfacerea abuziva a unui contract de inchiriere. In timpul procesului s-au prezentat chiar acte false, cu numar de inregistrare gresit. 

- Gardul de la Primarie a fost refacut de 4 ori in 4 ani, sunt durabile proiectele lui Domocos? V-ati zugravit casa de 4 ori in 4 ani? Calitatea cosurilor de gunoi montate in prima luna de activitate de catre Domocos, nu mai exista decat pe ici pe colo. Nici macar saci menajeri nu se mai pun in ele cum se facea odinioara. 

- Un alt personaj controversat numit in functie de Domocos, conduce fraiele sportului rege beiusean. Sunt deja celebre scandalurile de la echipa de fotbal beiuseana lasate cu pumni, demiterea greu de justificat a antrenorului Adrian ANCA (campion cu CFR Cluj). Mult mai greu de justificat este numirea ca antrenor a lui Sorin Cigan, cercetat penal pentru mita. Procesul penal al lui Cigan este in faza de recurs, dupa ce la prima judecare a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare. Oricum ar fi nu da bine la imagine ca un presupus blatist sa conduca o echipa de fotbal. Nu e moral! 

 - Zazanie in Primarie intre angajati. Mai multi angajati au inceput sa faca sesizari la DNA si alte institutii publice nemultumiti de activitatea Primariei. Cititi un articol pertinent pe aceasta tema aici!

- Scumpirea apei, gunoiului. Daca se face pe bani europeni atunci sa se faca pe bani europeni. Este vorba de Masterplanul Aparegio - Compania de apa Oradea. In doar un an s-a dublat pretul apei fara sa bem apa de la Feredeu cum era promisiunea ideala. Inca odata vedem ca global nu inseamna local. Despre aductiunea de la Feredeu nici pomeneala. Poate in mandatul urmator. 

Mai cunoasteti voi si alte pacate ale actualului primar?