Beiusul civilizat, cand?

Intr-o lume civilizata orice persoana publica suspecta de furt ar trebui sa paraseasca functia publica pe care o detine. PNL-istul MLENDEA PETRU, primarul Beiusului este suspect de practici incorecte cand a detinut functia de director la Edilul. Pana la terminarea procesului ar trebui sa faca un pas inapoi. 

 

MLENDEA, DEMISIA!!!

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/afacerea-motorina-pentru-vip-uri-in-fata-judecatorilor-primarul-beiusului-petru-mlendea-calusa-fost-inculpat-pentru-delapidare-si-fals-144980.html

 

Inchisoare pentru Banda de hoti

 

Multumiri Consiliului Local Beius ca sustine la cultura o hoata. Consiliul local Beius este format din urmatorii sustinatori de hoti: vezi LINK. Cred ca primul lucru pe care trebuie sa-l intrebati pe ficare dintre acestia cand se vor infatisa in fata dumneavoastra sa-i votati este sa-i intrebati ce au facut pentru deminterea Ancai Banda de la asa zisa Casa de Cultura Ioan Ciordas -

Multumiri corpului de profesori al municipiului Beius ca nu faceti nimic pentru promovarea culturii de catre oameni curati. Va onoreaza pe toti ca nu ati luat atitudine. Sunteti in corpore niste lasi.

Mutumiri tuturor celorlalte categorii: doctori, ingineri, oameni de afaceri. Si pe voi va onoreaza faptul ca niste hoti apar pe scena in fata copiilor vostri.

Mai jos aveti condamnarea cu rosu in prima instanta a HOATEI Anca Banda.

Data: 2016-01-26 Ora: 10:00
Complet: PI 2
Solutie: Condamnare Pronuntata in data de 2016-01-26
Solutia pe scurt:

1. În baza art 132 din Legea nr 78/2000 modificată, cu referire la art 297 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal, a art 5 Cod penal şi art 396 alin 10 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul D.D.A la o pedeapsă de:

  • 2 ani închisoare În baza art 47 cod penal, raportat la art 290 Cod penal, cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal, art 5 Cod penal şi art 396 alin 10 Cod de procedură penală, condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de:
  • 2 ani închisoare În baza art 33 alin 1 lit a, art 34 alin 1 lit b Cod penal din 1968 contopeşte pedepsele aplicate inculpatului stabilind în sarcina acestuia pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care adaugă un spor de 2 luni închisoare, astfel că inculpatul va avea de executat o pedeapsă rezultantă de:
  • 2 ani şi 2 luni închisoare În baza art 65 Cod penal dispune interzicerea drepturilor prevăzute de art 64 alin 1 lit a, b şi c Cod penal cu titlu de pedeapsă complementară. În baza art 71 alin Cod penal dispune interzicerea drepturilor prevăzute de art 64 alin 1 lit a, b şi c Cod penal şi în baza art 75 alin 4 suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art 861 alin 2 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare de 5 ani, conform art 862 Cod penal. Pe durata termenului de încercare inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere:

  • se va prezenta la Serviciul de Probaţiune Bihor, la datele fixate de acesta. -va anunţa în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea. -va comunica şi justifica schimbarea locului de muncă.
  • va comunica informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Desemnează cu supravegherea inculpatului Serviciul de Probaţiune Bihor. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art 864 Cod penal. În baza art 404 alin 4 Cod de procedură penală, art 72 Cod penal compută din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestului preventiv, începand cu data de 28 octombrie 2013 şi pană la data de 12 ianuarie 2014.

2. În baza art 48 Cod penal, raportat la art 132 din Legea nr 78/2000 modificată, cu referire la art 297 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal, art 5 Cod penal, art 19 din OG 43/2002, art 396 alin 10 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpata B.A.S.la o pedeapsă de:

  • 6 luni închisoare În baza art 290 Cod penal din 1968, cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal, art 5 Cod penal, art 19 din OG 43/2002 şi art 396 alin 10 Cod de procedură penală condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de:
  • 2 luni închisoare În baza art 33 alin 1 lit a, art 34 alin 1 lit b Cod penal din 1968 contopeşte pedepsele aplicate inculpatei, stabilind în sarcina acestuia pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare la care adaugă un spor de o lună închisoare, astfel că inculpata va avea de executat o pedeapsă rezultantă de:
  • 7 luni închisoare În baza art 81 alin 2 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani stabilit conform art 82 Cod penal. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art 83 Cod penal.

În baza art 404 alin 4 Cod de procedură penală, art 72 Cod penal compută din pedeapsa aplicată inculpatei durata reţinerii şi a arestului preventiv, începand cu data de 2 decembrie 2013 şi pană la data de 31 decembrie 2013.

Constată că prin chitanţa seria TS076 nr 10000183713 din 6 octombrie 2015 inculpatul D.D.A a achitat suma de 30 000 lei reprezentand parte din prejudiciul cauzat părţii civile Centrul Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

În baza art 25 raportat la art 397 Cod de procedură penală, a art 1349, 1381, 1382, 1386 Cod civil obligă pe inculpaţi în solidar la 125 630 lei despăgubiri civile, în favoarea părţii civile Centrul Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. Menţine măsura sechestrului asigurator asupra sumei de 40 000 lei pusă la dispoziţia organelor de urmărire penală de către inculpata B.A.S şi consemnată în procesul verbal din 16.01.2015. În baza art 274 Cod de procedură penală obligă pe fiecare inculpat la cate 5 000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

 

RECUNOSC CA AM FURAT!

Art. 374 Noul Cod de Procedură Penală

(4) În cazurile în care acţiunea penală nu vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă, preşedintele pune în vedere inculpatului că poate solicita ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, dacă recunoaşte în totalitate faptele reţinute în sarcina sa, aducându-i la cunoştinţă dispoziţiile art. 396 alin. (10).

Art. 396 Noul Cod de Procedură Penală

(10) Când judecata s-a desfăşurat în condiţiile art. 375 alin. (1) şi (2), când cererea inculpatului ca judecata să aibă loc în aceste condiţii a fost respinsă sau când cercetarea judecătorească a avut loc în condiţiile art. 377 alin. (5) ori art. 395 alin. (2), iar instanţa reţine aceeaşi situaţie de fapt ca cea descrisă în actul de sesizare şi recunoscută de către inculpat, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

 

 

Pentru ca stie ca a furat Anca Banda doreste reducerea cu 1/3 a pedepsei si pe cale de consecinta in baza articolului 4 de mai sus si-a recunoscut deja in instanta vina. Este posibil ca pana la sfarsitul anului curent sa primeasca deja o decizie definitiva.

Marele om de cultura Anca Banda, o somitate in cultura beiuseana, cu o inalta tinuta moral-culturala, o folclorista de nivel national, directoare plenipotentiara a Casei de Cultura Beius, girata in continuare de primarul nostru in functie cu calitati si mai mari a recunoscut deci ca a bagat mana in banii dumneavoastra. Vi se pare normal sa mai conduca Casa de Cultura Ioan Ciordas Beius? Ce credeti ca ar zice astazi Ioan Ciordas daca o institutie ce-i poarta numele ar fi condusa de o hoatza? 

Vei demisiona Anca Banda din functia de director ? Vei face loc unui om cinstit sa ocupe aceasta functie, daca se poate nu sora-ta pentru ca nu voi ati inventat cultura la Biinsh? 

Aricol in presa : eBihoreanul.ro 

Urmariti mai departe procesul pe beius.ro 

MUNICIPIUL BEIUS

MUNICIPIUL BEIUS ESTE UN ORAS JEGOS, CU STRAZI PLINE DE GROPI SI  NEINTRETINUTE, LOCUIT DE OAMENI GOSPODARI SI OSPITALIERI. ASTA E... 

Asteptam turisti... 

AVERTISMENT

 

Sumarizam aici dosarele penale gasite pe siturile instantelor din Romania in care sunt implicate persoane din aparatul institutiilor publice din Beius. 

AU FURAT, Sentinta poate fi insa atacata cu recurs.

A.I.În baza art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul ODOBASIANU NICU SILVIU, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune (2 acte materiale). În baza art.323 teza I Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals (9 acte materiale). În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an închisoare, inculpatul Odobasianu Nicu Silviu urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.72 alin.1 Cod penal, scade din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii din data de 21 februarie 2013.

II.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal şi cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul BERINDEA CIPRIAN CĂTĂLIN, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (2 acte materiale). În baza art.47 Cod penal raportat la art.322 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (4 acte materiale). În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.47 Cod penal raportat la art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (4 acte materiale). În baza art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art.320 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale. În baza art.29 alin.1 lit.c din Legea nr.656/2002, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 2 ani şi 9 luni închisoare, inculpatul Berindea Ciprian Cătălin urmând să execute în final pedeapsa de 5 ani şi 9 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.72 alin.1 Cod penal, scade din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii din data de 21 februarie 2013.

III.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000, cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul PANCU NICOLAE VIRGIL, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (2 acte materiale). În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (4 acte materiale). În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale). În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.322 Cod penal raportat la art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (5 acte materiale). În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare, inculpatul Pancu Nicolae Virgil urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal.

IV.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000, cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul HASAN GELU LAURENŢIU, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (2 acte materiale). În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (2 acte materiale). În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale). În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an şi 6 luni închisoare, inculpatul Hasan Gelu Laurenţiu urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal.

V.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000, cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul OAIE EMIL GHEORGHE, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale). În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an şi 2 luni închisoare, inculpatul Oaie Emil Gheorghe urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 2 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal.

VI.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul IUHAS VIOREL, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art.38 alin.1 Cod penal şi art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 10 luni închisoare, inculpatul Iuhas Viorel urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 10 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal.

VII.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000, cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul SOTOC NICOLAE, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (2 acte materiale). În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale). În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (3 acte materiale). În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an închisoare, inculpatul Sotoc Nicolae urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal.

VIII.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpata NICOLAE MARIA IOANA, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (2 acte materiale). În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale). În baza art.326 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii (2 acte materiale). În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale). În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.326 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art.38 alin.1 raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 10 luni şi 20 de zile închisoare, inculpata Nicolae Maria Ioana urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

IX.1.Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei din infracţiunea prev. de art.48 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000, în infracţiunea de neglijenţă în serviciu prev. de art.298 din Codul penal, formulată de inculpatul Mihailovici Gigel. 2.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul MIHAILOVICI GIGEL, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, inculpatul Mihailovici Gigel urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş ori la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

X.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpata CLINTOC MARIA RAMONA, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În baza art.38 alin.1 Cod penal, raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 3 luni închisoare, inculpata Clintoc Maria Ramona urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

XI.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpata GABOR DORINA, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 3 luni închisoare, inculpata Gabor Dorina urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

XII. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul BOLOŞ MIRCEA, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În baza art.38 alin.1 Cod penal, raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 3 luni închisoare, inculpatul Boloş Mircea urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

XIII. În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu referire la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul CODREANU OCTAVIAN MIRCEA FLORIAN, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.b Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În baza art.38 alin.1 Cod penal, raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 3 luni închisoare, inculpatul Codreanu Octavian Mircea Florian urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

XIV.În baza art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul DOMOCOŞ ADRIAN NICOLAE, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 4 luni închisoare, inculpatul Domocoş Adrian Nicolae urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile prev. de art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Constată că inculpatul Domocoş Adrian Nicolae este arestat la domiciliu într-o altă cauză.

XV.În baza art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul COSTIN GHEORGHE, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art.326 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. În baza art.321 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (2 acte materiale). În baza art.322 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale). În baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 8 luni închisoare, inculpatul Costin Gheorghe urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 an şi 8 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile prev. de art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

XVI.În baza art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, stabileşte inculpatei IANCU OLIMPIA MIRELA, pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, stabilit în condiţiile prev. de art.92 alin.1 Cod penal. În baza art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Beiuş sau la Primăria comunei Pocola, judeţul Bihor, pe o perioadă de 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art.93 alin.1 lit.c-e Cod penal se comunică serviciului de probaţiune. Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

B.În baza art.397 Cod procedură penală raportat la art.1357 Cod civil şi art.1382 Cod civil obligă, în solidar, pe inculpaţii Odobasianu Nicu Silviu, Berindea Ciprian Cătălin, Pancu Nicolae Virgil, Hasan Gelu Laurenţiu, Nicolae Maria Ioana, Oaie Emil Gheorghe, Iuhas Viorel, Matei Ioan şi Sotoc Nicolae la plata sumei de 82.528,90 lei (aferentă facturii nr.26 din 30 noiembrie 2007), respectiv a sumei de 385.463,02 lei (aferentă facturii nr.37 din 12 mai 2008) către partea civilă Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

În baza art.397 Cod procedură penală raportat la art.1357 Cod civil şi art.1382 Cod civil, obligă, în solidar, pe inculpaţii Odobasianu Nicu Silviu, Berindea Ciprian Cătălin, Pancu Nicolae Virgil, Hasan Gelu Laurenţiu, Nicolae Maria Ioana, Oaie Emil Gheorghe, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Clintoc Maria Ramona, Gabor Dorina, Boloş Mircea, Codreanu Octavian Mircea Florian, Matei Ioan şi Sotoc Nicolae la plata sumei de 14.563,92 lei (aferentă facturii nr.26 din 30 noiembrie 2007) către partea civilă Primăria Municipiului Beiuş.

În baza art.397 Cod procedură penală raportat la art.1357 Cod civil şi art.1382 Cod civil, obligă, în solidar, pe inculpaţii Domocoş Adrian Nicolae, Costin Gheorghe, Berindea Ciprian Cătălin, Pancu Nicolae Virgil, Hasan Gelu Laurenţiu, Nicolae Maria Ioana, Oaie Emil Gheorghe, Matei Ioan şi Sotoc Nicolae la plata sumei de 144.978,01 lei (aferentă facturii nr.57 din 26 septembrie 2008) către partea civilă Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

 

 

C.În baza art.397 Cod procedură penală raportat la art.1357 Cod civil şi art.1382 Cod civil, obligă pe inculpatul Berindea Ciprian Cătălin, în solidar cu inculpata Iancu Olimpia Mirela, la plata sumei de 758.025,88 lei, către partea civilă Primăria Municipiului Beiuş. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor imobile proprietatea inculpatului Berindea Ciprian Cătălin – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 21 februarie 2013 (f.120-122 Vol.III D.U.P.), după cum urmează: -apartamentul nr.4, situat în mun. Oradea, str. Eminescu, nr.20, în suprafaţă de 367 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.75422 Oradea, nr. topo.869/1 şi 870/1, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -spaţiu comercial, situat în mun. Oradea, str. Piaţa Unirii, nr. 2-4, în suprafaţă de 57,28 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.81.990 Oradea, nr. topo.1997/3, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -casă colectivă compusă din 16 apartamente şi grădină, situată în mun. Oradea, înscrisă în Cartea Funciară Nr.10825 Oradea, nr.topo. 5659/2, asupra apartamentului/apartamentelor deţinute în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin, înscris sub numărul de ordine B-23; -teren arabil extravilan, în suprafaţă de 4700 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.12.187 ND Oradea, nr. cadastral 13145, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren arabil extravilan, în suprafaţă de 1903/6843 mp, înscris în Cartea Funciară NDF Nr.4856 Oradea, nr. cadastral 6788, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren intravilan, în suprafaţă de 539 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.157325 Oradea, nr. cadastral 7864, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren intravilan, în suprafaţă de 4933 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.157327 Oradea, nr. cadastral 7869, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren extravilan, în suprafaţă de 2500 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.172195 Oradea, nr. cadastral 11239, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren intravilan, în suprafaţă de 3500 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.157316 Oradea, nr. cadastral 16499, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren intravilan, în suprafaţă de 588 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.172192 Oradea, nr. cadastral 7853, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren extravilan, în suprafaţă de 19600 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.174106 Oradea, nr. cadastral 10577, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren intravilan, în suprafaţă de 511 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.157323 Oradea, nr. cadastral 7863, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren extravilan, în suprafaţă de 6300 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.171324 Oradea, nr. cadastral 17300, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren extravilan, în suprafaţă de 6000 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.171325 Oradea, nr. cadastral 17418, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren extravilan, în suprafaţă de 6100 mp, înscris în Cartea Funciară Nr. 171326 Oradea, nr. cadastral 17369, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; -teren intravilan, în suprafaţă de 2530 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.166658 Oradea, nr. cadastral 13614, deţinut în proprietate de inculpatul Berindea Ciprian Cătălin; În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpatului Odobasianu Nicu Silviu – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 19 martie 2013 (f.169-171 Vol. III D.U.P.), după cum urmează: -1/2 din casă cu teren aferent, situată în mun.Beiuş, str.Aurel Vlaicu nr.24, în suprafaţă de 181 mp (clădiri) şi 496 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.2362 Beiuş, nr.cadastral 725/74, deţinute în proprietate de inculpatul Odobasianu Nicu Silviu; -1/2 din teren arabil, în suprafaţă de 2.000 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.101921 Beiuş, nr.topo 1078/6, deţinut în proprietate de inculpatul Odobasianu Nicu Silviu; -1/2 din teren extravilan, în suprafaţă de 500 mp (500/6715 părţi), înscris în Cartea Funciară Nr.6041 Beiuş, nr. topo 1039/168 şi 1039/171, deţinut în proprietate de inculpatul Odobasianu Nicu Silviu; -1/2 din teren cu pădure în postata „Păşune şi Pădure Comunală”, în suprafaţă de 375 mp (375/95659 părţi), înscris în Cartea Funciară Nr.11 Beiuş, nr. topo 1343/10, deţinut în proprietate de inculpatul Odobasianu Nicu Silviu; -1/2 din teren arător în postata „Păşune şi Pădure Comunală”, în suprafaţă de 616 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.101840 Beiuş, nr. topo 1457/23, deţinut în proprietate de inculpatul Odobasianu Nicu Silviu; - autoturism marca RENAULT MEGANE, având nr. de înmatriculare BH-10-GOS, nr. identificare VF1LMSFC538772777, capacitate cilindrică 1461, dobândit în anul 2008, deţinut în proprietate de inculpatul Odobasianu Nicu Silviu; În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunului imobil proprietatea inculpatului Pancu Nicolae Virgil – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.173-175 Vol.III D.U.P.), după cum urmează: -1/2 din casă şi teren aferent, situate în com. Tileagd, sat Tileagd, str. Bistricioarei nr.30, jud. Bihor, în suprafaţă de 83 mp (clădiri) şi 313 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.657 Tileagd, nr. top. 296/2, deţinute în proprietate de inculpatul Pancu Nicolae Virgil şi soţia. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunului imobil proprietatea inculpatului Hasan Gelu Laurenţiu – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.177-179 Vol.III D.U.P.), după cum urmează: -1/2 din apartamentul nr.9, situat în mun. Beiuş, str. Aleea Moţilor, nr.1, bl. AN 1, jud. Bihor, în suprafaţă utilă de 81 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.100060-C1-U2 Beiuş, nr. cadastral 629/1/9, deţinut în proprietate de inculpatul Hasan Gelu Laurenţiu şi soţia. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpatului Oaie Emil Gheorghe – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.181-183 Vol.III D.U.P.), după cum urmează: -apartamentul nr.8, situat în mun. Beiuş, str. Aleea Moţilor, nr.3, bl. AN 3, jud. Bihor, în suprafaţă de 79,14 mp, înscris în Cartea Funciară Nr. 5410 Beiuş, nr. cadastral 630/8, deţinut în proprietate de inculpatul Oaie Emil Gheorghe; -apartamentul nr.13, situat în mun. Beiuş, str. Aleea Padişului, nr.1, bl.Q4a, jud. Bihor, în suprafaţă utilă de 49 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.10OO92-C1-U8 Beiuş, nr. top. 244/5/13, deţinut în proprietate de inculpatul Oaie Emil Gheorghe; -1/2 din casă şi teren intravilan aferent, situate în mun. Beiuş, str. Biruinţei, nr.12, în suprafaţă de 148 mp (construcţii de locuinţe şi construcţii anexă) şi 835 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.101994 Beiuş, nr. cadastral 101994, 101994-C1, 101994-C2 şi 101994-C3, deţinute în proprietate de inculpatul Oaie Emil Gheorghe şi Avram Emilia Raisa; -autoturism marca VOLKSWAGEN GOLF, având nr. de înmatriculare BH-60-EGO, nr. identificare WVWZZZ1KZ8M351791, capacitate cilindrică 1896, dobândit în anul 2013, deţinut în proprietate de inculpatul Oaie Emil Gheorghe; -autoturism marca DACIA R 13311/1310 CLi, având nr. de înmatriculare BH-11-VEO, nr. identificare UU1R1331133365607, capacitate cilindrică 1397, dobândit în anul 2003, deţinut în proprietate de inculpatul Oaie Emil Gheorghe. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor imobile proprietatea inculpatului Iuhas Viorel – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.1185-187 Vol.III D.U.P.), după cum urmează: -1/2 din apartament nr. 2, situat în mun. Beiuş, str. Livezii nr. 1 (fost număr 2), jud. Bihor, în suprafaţă utilă de 78,94 mp (clădiri) şi 21,56 mp (boxă), neputând fi identificate Cartea Funciară şi nr. cadastral, deţinute în proprietate de inculpatul Iuhas Viorel şi soţia; -1/2 din teren cu pădure în postata „Păşune şi Pădure Comunală", în suprafaţă de 375 mp (375/95659 părţi), înscris în Cartea Funciară Nr.11 Beiuş, nr. topo. 1343/9, deţinut în proprietate de inculpatul Iuhas Viorel şi soţia; -1/2 din teren arător în postata „Păşune şi Pădure Comunala", în suprafaţă de 616 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.101839 Beiuş, nr. topo. 1457/22, deţinut în proprietate de inculpatul Iuhas Viorel şi soţia; -1/2 din teren intravilan, în suprafaţă de 137 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.100291 Beiuş, nr. topo. 553/2, deţinut în proprietate de inculpatul Iuhas Viorel şi Iuhas Petre; -1/2 din teren extravilan arabil, în suprafaţă de 10000 mp, nr. topo. 1352/3a, neputând fi identificată Cartea Funciară, deţinut în proprietate de învinuitul Iuhas Viorel şi soţia; -1/2 din teren extravilan arabil, în suprafaţă de 800 mp, nr. topo. 1352/3A, neputând fi identificată Cartea Funciară, deţinut în proprietate de inculpatul Iuhas Viorel şi soţia; -1/2 din teren intravilan, în suprafaţă de 1000 mp (cota de 1000/6715), înscris în Cartea Funciară Nr. 6041 Beiuş, nr. topo. 1039/168 şi 1039/171, deţinut în proprietate de inculpatul Iuhas Viorel şi soţia. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpatului Mihailovici Gigel – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.193-196 Vol.III D.U.P.), după cum urmează: -1/2 din casă şi teren aferent, situate în mun. Beiuş, str. Fundătura Crişului nr.30, jud. Bihor, în suprafaţă de 160 mp (clădiri) şi 936 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.101569 Beiuş, nr. top. 1583/3, deţinute în proprietate de inculpatul Mihailovici Gigel şi soţia; -1/2 din teren arabil, în suprafaţă de 473 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.5662 Beiuş, nr. topo. 1578/5, deţinut în proprietate de inculpatul Mihailovici Gigel şi soţia; -1/2 din teren arabil, în suprafaţă de 78 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.100791 Beiuş, nr. topo 1583/5, deţinut în proprietate de inculpatul Mihailovici Gigel şi soţia; -autoturism marca CITROEN XSARA, având nr. de înmatriculare BH-08-VBD, nr. de identificare VF7N1NFUB73871894, capacitate cilindrică 1587, dobândit în anul 2008, deţinut în proprietate de inculpatul Mihailovici Gigel. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunului imobil proprietatea inculpatului Boloş Mircea – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.197-199 Vol.III D.U.P.), după cum urmează: -casă şi teren aferent, situate în mun. Beiuş, str. Mihai Viteazu nr.15, jud. Bihor, în suprafaţă de 240,5 mp (clădiri) şi 674 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.1995 Beiuş, nr. top. 2343, deţinute în proprietate de inculpatul Boloş Mircea. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunului mobil proprietatea inculpatului Codreanu Octavian Mircea Florian – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.201-203 Vol.III D.U.P, după cum urmează: -autoturism marca VOLKSWAGEN POLO, având nr. de înmatriculare BH-20-AVE, nr. identificare WVWZZZ9NZ8D017389, capacitate cilindrică 1422, dobândit în anul 2007, deţinut în proprietate de inculpatul Codreanu Octavian Mircea Florian. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpatului Matei Ioan – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.205- 206 Vol.III D.U.P, după cum urmează: -1/2 din teren extravilan, în suprafaţă de 6528 mp din 13056 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.54055 Paleu, nr. cadastral 54055, deţinut în proprietate de inculpatul Matei Ioan şi soţia; -1/2 din teren extravilan, în suprafaţă de 573,5 mp din 1147 mp, înscris în Cartea Funciară Nr. 54056 Paleu, nr. cadastral 54056, deţinut în proprietate de inculpatul Matei Ioan şi soţia; -1/2 din teren extravilan, în suprafaţă de 4039 mp, înscris în Cartea Funciară Nr.712 Săldăbagiu de Munte, nr. cadastral 1143/34, deţinut în proprietate de inculpatul Matei Ioan şi soţia; -autoturism marca OPEL VECTRA-C-STATION, având nr. de înmatriculare, BH-11-NIH, nr. identificare W0L0ZCF3541141384, capacitate cilindrică 1910, dobândit în anul 2012, deţinut în proprietate de inculpatul Matei Ioan. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpatului Sotoc Nicolae – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.209-211 Vol.III D.U.P, după cum urmează: -apartamentul nr.27 şi terenul aferent, situate în mun. Oradea, str. Sovata, nr.52, bl. C6, jud. Bihor, în suprafaţă de 78,77 mp plus 18 mp (apartament) şi 12 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Individuală Nr. 23964 Oradea, nr. cadastral 4784/8/27, deţinute în proprietate de inculpatul Sotoc Nicolae; -autoturism marca CHEVROLET AVEO KLAS, având nr. de înmatriculare BH-03-JIC, nr. identificare KL1SF69TJ8W015061, capacitate cilindrică 1150, dobândit în anul 2009, deţinut în proprietate de inculpatul Sotoc Nicolae; În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpatei Iancu Olimpia Mirela – până la concurenţa sumelor la care inculpata a fost obligată prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 20 martie 2013 (f.213 Vol.III D.U.P), după cum urmează: -apartamentul nr.10 şi terenul aferent, situate în mun. Oradea, B-dul Dacia nr.33, bl. AN56, jud. Bihor, în suprafaţă utilă de 56,86 mp (apartament) şi 14 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.34720 Oradea, nr. cadastral 4844/62, deţinute în proprietate de inculpata Iancu Olimpia Mirela; -autoturism marca FIAT PUNTO, având nr. de înmatriculare BH-08-VUR, nr. identificare ZFA18800005211407, capacitate cilindrică 1242, dobândit anul 2007, deţinut în proprietate de inculpata Iancu Olimpia Mirela. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunului imobil proprietatea inculpatului Domocoş Adrian Nicolae – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 10 mai 2013 (f.300-302 Vol.III D.U.P), după cum urmează: -casă de locuit şi teren aferent, situată în mun. Beiuş, str. Stadionului nr.1 C, jud. Bihor, în suprafaţă de 214 mp (clădiri) şi 250 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.100311 Beiuş, nr. top. 165/10, 165/10-C1, deţinute în proprietate de inculpatul Domocoş Adrian Nicolae. În baza art.397 alin.1 şi 2 Cod procedură penală cu referire la art.249 Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător prin inscripţia ipotecară asupra bunului imobil proprietatea inculpatului Costin Gheorghe – până la concurenţa sumelor la care inculpatul a fost obligat prin prezenta hotărâre – instituită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea din 10 mai 2013 (f.304- 307 Vol.III D.U.P), după cum urmează: -casă de locuit şi teren aferent, situate în mun. Beiuş, str. Burgundia Mică nr. 45, jud. Bihor, în suprafaţă de 200 mp (clădiri) şi 937 mp (teren), înscrise în Cartea Funciară Nr.100893 Beiuş, nr. top. 100893, 100893-C1, 100893-C2, 100893-C3, deţinute în proprietate de inculpatul Costin Gheorghe şi soţia. D.În baza art.397 alin.3 Cod procedură penală, dispune anularea următoarelor înscrisuri: -Adresa nr.37 din 8 ianuarie 2009 înregistrată la B.R.D. Oradea – Agenţia E.Gojdu sub nr.1197 din 9 ianuarie 2009; -Factura fiscală nr.26 din 30 noiembrie 2007, în valoare totală de 903.697,00 lei; -Declaraţia UAT Beiuş pe proprie răspundere pentru certificarea eligibilităţii cheltuielilor din data de 30 noiembrie 2007; -Raportul de progres, nedatat, întocmit la data de 30 noiembrie 2007; -Referatul dirigintelui de şantier, datat 30 noiembrie 2007; -Centralizatorul situaţiilor de lucrări nr.74 din 30 noiembrie 2007 şi situaţiile de lucrări aferente, în valoare de 903.697 lei; -Factura fiscală nr.37 din 12 mai 2008 în valoare totală de 998.813,26 lei; -Declaraţia UAT Beiuş pe proprie răspundere pentru certificarea eligibilităţii cheltuielilor din data de 12 mai 2008; -Raportul de progres, nedatat, întocmit la data de 12 mai 2008; -Centralizatorul situaţiilor de lucrări nedatat şi fără număr de înregistrare şi situaţiile de lucrări aferente, în valoare de 998.813,27 lei, depuse la Primăria Municipiului Beiuş, împreună cu factura fiscală nr.37 din 12 mai 2008; -Contractul nr.74 din 30 noiembrie 2007, plus anexă; -Contractul nr.95 din 17 noiembrie 2007, plus anexă; -Centralizatorul situaţiilor de lucrări nedatat şi fără număr de înregistrare şi situaţiile de lucrări aferente, în valoare de 998.813,27 lei, depuse la Primăria Municipiului Beiuş împreună cu factura fiscală nr.37 din 12 mai 2008; -Raportul de progres, nedatat, întocmit la data de 30 noiembrie 2007; -Raportul de progres, nedatat, întocmit la data de 12 mai 2008; -Declaraţia UAT Beiuş pe proprie răspundere pentru certificarea eligibilităţii cheltuielilor din data de 30 noiembrie 2007; -Declaraţia UAT Beiuş pe proprie răspundere pentru certificarea eligibilităţii cheltuielilor din data de 12 mai 2008; -Factura fiscală nr.37 din 12 mai 2008 în valoare totală de 998.813,26 lei; -Referatul dirigintelui de şantier, datat 30 noiembrie 2007; -Centralizatorul situaţiilor de lucrări nedatat şi fără număr de înregistrare şi situaţiile de lucrări aferente, în valoare de 998,813,27 lei, depuse la Primăria Municipiului Beiuş împreună cu factura fiscală nr.37 din 12 mai 2008; -Raportul de progres, întocmit la data de 26 septembrie 2008, aferent facturii fiscale nr.57/2008; -Raportul de activitate din data de 26 septembrie 2008; -Centralizatorul situaţiilor de lucrări, nedatat, întocmit la data de 31 iulie 2008; -Centralizatorul situaţiilor de lucrări, nedatat, însă din cuprinsul actului rezultă că data întocmirii a fost 29 august 2008. -Factura fiscală nr.57 din 26 septembrie 2008, în valoare de 505.034,43 lei; -Centralizatorul valoric pentru luna septembrie 2008, nedatat, întocmit în luna septembrie 2008; -Centralizatorul situaţiilor de lucrări, nedatat, întocmit la data de 31 iulie 2008, - Centralizatorul situaţiilor de lucrări, nedatat, întocmit la data de 29 august 2008. În baza art.274 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpaţii Pancu Nicolae Virgil, Nicolae Maria Ioana, Sotoc Nicolae, Domocoş Adrian Nicolae, Costin Gheorghe şi Iancu Olimpia Mirela la plata sumelor de câte 11.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care sumele de câte 10.000 lei, reprezentând cheltuielile judiciare din faza de urmărire penală. Suma de 600 lei reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Pancu Nicolae Virgil şi sumele de câte 200 lei, reprezentând onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii Nicolae Maria Ioana, Sotoc Nicolae, Domocoş Adrian Nicolae, Costin Gheorghe şi Iancu Olimpia Mirela, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se vor plăti din fondul Ministerului Justiţiei. În baza art.274 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpatul Odobasianu Nicu Silviu la plata sumei de 16.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 15.000 lei, reprezentând cheltuielile judiciare din faza de urmărire penală. Suma de 200 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpaţii Hasan Gelu Laurenţiu, Oaie Emil Gheorghe, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Clintoc Maria Ramona, Gabor Dorina, Boloş Mircea şi Codreanu Octavian Mircea Florian la plata sumelor de câte 12.807,50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care sumele de câte 10.000 lei, reprezentând cheltuielile judiciare din faza de urmărire penală, iar sumele de câte 1.807,50 lei, reprezentând onorariul expertului judiciar, avansat din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Sumele de câte 200 lei, reprezentând onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se vor plăti din fondul Ministerului Justiţiei. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul Berindea Ciprian Cătălin la plata sumei de 17.807,50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 15.000 lei, reprezentând cheltuielile judiciare din faza de urmărire penală, iar suma de 1.807,50 lei, reprezentând onorariul expertului judiciar, avansat din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Suma de 200 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu apel. Pronun?ată în ?edin?ă publică, azi 7 mai 2015.

Mai multe articole...

  1. Anunt Angajare